+46(0)73-091 35 35

FELIX DIES 9701

TANGELO VAN DE ZUUTHOEVE - NINTENDER - CONLAND

Står på Stationen tillgänglig via TAI

Språngavgift: 3000kr

Dräktighetsavgift 45 dygn: 6000kr 

172 cm f. 2020

FFS Fri

ox/xx 45.70%

Godkänd i SWB 

Eventuella transportkostander samt moms tillkommer. 

Felix Dies kommer direkt ur ett internationellt svårklass sto, Naitiri. Hon själv tävlade redan som 8-åring internationell 1m45 LR klass och Felix är hennes andra avkomma. I tredje led finner vi Golden Dance som är syster till 1m60 hoppande Lasanta. Golden Dance själv har lämnat två hästar med internationella resultat samt Balancelle som i sin tur lämnat Carte Blanche som har resultat i int. svårhoppning och den godkända hingsten Chaccolou PS (e. Chacoon Blue), även han med int. resultat. I fjärde led finner vi Golden Touch som är syster till godkända 1m60 hoppande hingsten Gepardi ll och har ytterligare två syskon i svårklass. I stostammen finns även 160cm hoppande godkända hingsten Django Blue (e. Chacco Blue). 

Fadern Tangelo Van De Zuuthoeve (Narcos ll - Laudanum xx - Ramiro Z) kräver ingen närmare presentation. Med 50 godkända söner, över 50 avkommor i 1m60 hoppning och en avkomma i 5* fälttävlan är han en fadershingst i världsklass! Några av hans toppavkommor är Darry Lou, Tobago Z, Taalex, Vigaro och även For Killy! Felix är den enda godkända sonen stationerad i Sverige! 

Felix Dies visades på bruksprovet 2023 som 3-åring och godkändes på accepterad nivå. Han planeras och förbereds för att åter visas 2025 med mål att premieras. Vi är säkra på att han har vad som krävs, inte bara som avelshingst utan också för att en dag vara en häst för toppsporten! 

Att Felix har en ljus framtid råder inget tvivel om. Han besitter ett enormt scope, han hoppar med en imponerande elasticitet och är en väldigt arbetsam individ. Han har ett mod som matchar hans försiktighet och det gör honom både lovande och komplett som framtida tävlingshäst. Han har ett gott harmoniskt temperament både i stallet, vid hantering och under ryttare. 

Felix har redan i år, i kombination med avel tävlingsdebuterat och hoppat felfritt i sin 1m debut!