+46(0)73-091 35 35

Om Stationen

Stationen är belägen på en familjegård i Västerås där grundarna även driver sitt utbildningsstall med inriktning hoppning. På gården drivs även ett kollektivt inackorderingsstall och uppfödning. Gården har allt man kan önska sig av en toppmodern anläggning samt flera boenden och från och med i år även en tapphall med laboratorium för seminanalys, -behandling, -beredning. 
Gården ligger centralt, endast 6km från E18 vilket gör den optimalt belägen för semintransport. Vi har för säsongen 2024 ingått samarbete med MHAB. 

Vår Vision 

Förutom att vi genom stationen hoppas kunna bredda vårt utbud av tjänster vill vi även kunna erbjuda hingstarna hos oss att fortsätta leva det liv de är vana vid. Vare sig hingsten är uppfödd på gården eller har varit hos oss för utbildning genom MG Stables är vi glada att kunna erbjuda hingsten möjligheten att få bo kvar i samma miljö och fortsätta i samma rutiner som han hade innan han påbörjade sin avelskarriär. Alltid med hingstarnas välbefinnande som största fokus! Det tror vi är en nyckel till att skapa trevliga och lätthanterliga hingstar som fungerar så bra som möjligt både i vardagen och i samling- eller tävlingssammanhang. 

Om Oss 

Vi är ett ungt par och vi delar en stor gemensam passion för hästar. Vi kommer från olika bakgrunder men tillsammans är vi en stark duo och vi är också grundarna till stationen. Här kan du lära känna oss lite bättre! 
/Mikaela & Gianni 

Mikaela Gustaphson 

Grundare, Ryttare & Kontaktperson 

Mikaela är i grund och botten ryttare och tävlade som junior & U21 på högsta nivå samt representerade Sverige i flera internationella mästerskap. Efter att ha samlat tävlingserfarenheter upp till 5* 155cm GP och yrkeserfarenheter från både Tyskland hos världens bästa ryttare och på flera tävling/utbildning/hingststall i Belgien startade hon 2021 sitt egna hoppinriktade utbildningsstall, MG Stables hemma på familjegården i Västerås. Där har hon sedan starten utbildat flera hästar med allt ifrån inridning till unghästchampionat med flera topplaceringar samt förberett och visat ett antal hingstar på bruksprovet för SWB. 

Gianni Vermeersch 

Grundare & Hingstskötare 

Gianni har stor erfarenhet av arbete som tävlingsgroom på hög nivå. Förutom att han arbetat som hästskötare åt flera toppryttare skötte han även hästen på bilden, El Barone 111 innan han flyttade till Sverige för fortsatt sportsatsning tillsammans med Malin Baryard och Jens Fredricsson. Han har arbetat på flera stall med hingstar och har stor erfarenhet av skötseln av avelshingstar med allt ifrån management av deras avelsschema och kombinationen av träning och tävling för just hingstar som även är aktiva i aveln.