+46(0)73-091 35 35

ICE TEA

CRUSADER ICE - ACADIUS - DORNPFAD XX

Står på Stationen tillgänglig via TAI

Språngavgift: 3000kr

Dräktighetsavgift 45 dygn:  6000kr

166 cm f. 2018

ox/xx 45.12%

Godkänd i AES 

Eventuella transportkostander samt moms tillkommer. 

Ice Tea är inte bara en högst atletisk och modern sporthäst utan han har också ett mycket uttrycksfullt och iögonfallande utseende! Ice Tea är fortfarande ung men har en imponerade resultatlista. Han belönades med hoppdiplom på ridhästtest (2022). Han vann sitt kval till Falsterbo och landande på en 4e plats i finalen för fyraåringarna. Som femåring deltog han i Falsterbo och SWB Breeders Trophy där han i sistnämnda blev finalist och kvalade därmed till finalen i Gothenburg horse show (2024). 
Ice Tea har en tilltalande typ och korrekt exteriör. På sitt ridhästtest som 4-åring belönades han med 8, 8, 8 för sin typ, HHB och extremiteter, 8,5 och 9 i hoppbetyg samt 8,5 för sin aktiva, elastiska och välbalanserade galopp. Har har tre energiska och kraftfulla gångarter där galoppen är han starkaste gångart. I hoppningen visar han en imponerande jämnhet och har en väldigt hög lägsta nivå. Han har ett kraftfullt avstamp, hoppar med god benteknik och visar sig ha ett stort scope - Ett riktigt framtidslöfte! 
Ice Tea själv har bara fokuserat på sin hoppkarriär tack vare ägarens intresse men i och med sin fina gång, höga ridbarhet och eftersom han står relativt högt i blod skulle han också kunna vara en kandidat för avel inriktad mot fälttävlan. 
Mamman Darjeeling reds och tävlades av Ice Tea's uppfödare och hon har även lämnat en syster till Ice Tea,  Dorabella 5 (e. Prominenz) som tävlats upp till 120cm. Mamman är även syster till Argentino (e. Argentinus) som tävlats upp till 120cm och kusin till Caida (e. Cardos) som i sin tur lämnat Crack S (e. Converter l) som tävlas i int. 150cm hoppning. 
Fadern Crusader Ice (SWB) 1357 är en svensk superhingst och han har i år, tack vare sin fina förärving utnämnts till årets utmanarhingst av SWB. Hans avelsindex för hoppning är 138 och han belönades 2023 med värdebokstav A på grund av hans SWB avkommors fina resultat. Crusader Ice själv var framgångsrik på tävlingsbanorna upp till int. 155cm hoppning med ingen mindre än Peder Fredricsson i sadeln. Även med Stephanie Holmén tävlades han framgångsrikt upp till int. 150cm innan han såldes till USA. Crusader Ice är även far till svenska Unique Ice T 1454 som premierades på SWB bruksprov som 3-åring och på årets bruksprov var han den högst bedömda 5-åringen! Dessvärre såldes han till USA strax efter bruksprovet och det gör Ice Tea till den enda hingsten e. Crusader Ice som är aktiv i aveln och stationerad i Sverige! 
Ice Tea har redan egna felfria resultat upp till 1m30 hoppning.