+46(0)73-091 35 35

PLOT PEARL ZÄTA JL 1483

PLOT BLUE - BALOU - ORLANDO 

Står på Stationen tillgänglig via TAI

Språngavgift: 3000kr

Dräktighetsavgift 45 dygn: 7000kr 

163 cm f. 2019

FFS Fri

xx 37.30%

Premierad i SWB 

Eventuella transportkostander samt moms tillkommer. 

Plot Pearl Zäta JL är en fantastisk individ på så många sätt! Han har ett eftertraktat temperament som inte många hästar idag innehar. Han är personlig och ödmjuk och vill i allt han gör, alltid göra rätt. Man kan enkelt sammanfatta det till - Alla vill ha en "Zäta"! 
Han premierades och blev näst högst bedömda 4-åring på bruksprovet (2023) och fick högsta betyg för ben (exteriör) och av testryttare! Han blev finalist på Breeders och kvalade i och med sin 6e placering in till finalen under Gothenburg Horse Show. 
Fadern Plot Blue hade en lång, mycket framgångsrik tävlingskarriär på högsta internationella nivå tillsammans med Marcus Ehning. Han har flera välkända avkommor såsom Messi Van De Ruytershof , Ginger-Blue, Million Dollar och  Le Blue Diamond. 15 avkommor har resultat i 160cm hoppning och totalt 61 avkommor i svårhoppning. Av hans 17 godkända söner är Plot Pearl den enda godkända sonen stationerad i Sverige. 
Plot Pearls mamma Baloutezz JL erhöll hoppdiplom på 3-årstest och blev 2-stjärnigt selektionssto. Plot Pearl är hennes första och hittills enda avkomma. Hon tävlade upp till 120cm felfritt i Sverige innan hon såldes till Belgien och har sedan dess tävlat upp till 135cm. Mormorn Beatrix Kiddo har enbart verkat i aveln och hon har förutom Baloutezz gett flera avkommor som fått diplom på 3-årstest: Converse JL, Kandolando JL och Ci’dora JL som även erhöll en 4e placering på Rikssto på Breeders. 
Plot Pearls mormors mor Fair Choice har själv tävlat upp till 140cm,  och hade mängder med vinster och placeringar i 135cm. 
I fjärde led på mammans sida hittar vi Fair Lady efter Dragon som tävlade till och med 140cm, hon är helsyster med Fair Dobbin som var framgångsrik i både svår hoppning och svår fälttävlan. Ett snäpp till bakåt i leden hittar vi Little Fair som är mormors mor till Peder Fredricsons H&M Arctic Aurora Borealis. Little Fair är också mormor till Agata C som själv tävlade svår fälttävlan och hennes avkommor har även dom visat framfötterna, tex Linda Agotssons Luca Brazi vann Breeders Trophy (Fälttävlan) som 5-åring och sedan gjorde Sollozzo det samma som 6-åring.
Plot Pearl hade en hektisk första avelssäsong (2023) och tävlades därefter bland annat på breeders och Elmia. På breerds slutade han i finalen på en 4e plats och deltog senare i finalen av SWB Trophy under Gothenburg Horse Show 2024. Utöver GHS har han redan tävlat 120cm felfritt, detta i kombination av hans avelsarbete. 
Nedan finner du resultat och fullt omdöme från Bruksprovet samt fler bilder och filmer!